Φάλτσο;

"Φάλτσο; Σοβαρά; Μα ποιοι νομίζουν ότι είναι;"

Φ-ά-λ-τ-σ-ο. Αξιομνημόνευτο, δισύλλαβο, ουδέτερο επίθετο που νοείται και ως ουσιαστικό! Θα μπορούσε να είναι γάτα. Όχι;

Ποιοι Είμαστε

Το Faltso δραστηριοποιείται στην καλλιτεχνική εκπαίδευση και δημιουργία στα πλαίσια του σχολείου, της γειτονιάς και της κοινότητας. Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν τη δημιουργία μουσικών ομάδων και χορωδίας, την θεατρική αγωγή και τη δημιουργική μάθηση.

Στους μήνες της πανδημίας διατηρήσαμε την αισιοδοξία μας αναπτύσσοντας τους δεσμούς μας με τα παιδιά. Αξιοποιήσαμε το δημόσιο χώρο και τα πάρκα της γειτονιάς, ώστε να συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική, τραγουδάμε και να χορεύουμε.

Το καλοκαίρι του 2021 η μαθητική Ροκ Μπάντα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών πραγματοποίησε δυο συναυλίες στην πλατεία Κιτσίκη. Ήταν μια εκρηκτικά εκπληκτική φασάρα!!!!

Το Σκεπτικό Μας

Πιστεύουμε στη δύναμη που έχουν οι παραστατικές τέχνες να ενδυναμώνουν και να απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών όλων των ηλικιών. Η στάση μας είναι συμπεριληπτική και ανοιχτή απέναντι στη διαφορετικότητα. Φτιάχνουμε ομάδες όλων των ηλικιών ανεξάρτητα από το επίπεδο της τεχνικής αρτιότητας των παιδιών. Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως συντονιστικό και δευτερευόντως ως εκπαιδευτικό. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τα παιδιά έχουν από μόνα τους την ικανότητα και την άκρατη επιθυμία να εκφράζουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε κάθε ευκαιρία. Από τη πλευρά μας αναπτύσσουμε εργαλεία, εκφραστικά μεσα και τρόπους επικοινωνίας, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο στις ομάδες μας να εκτυλίξουν τις δυνατότητές τους.

Πιστεύουμε ότι ο ρόλος της τέχνης και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να αισθάνονται ελεύθεροι, αυτοδύναμοι και ολόκληροι σε κάθε βήμα της ζωής τους. Για αυτό δεν υιοθετούμε στερεότυπα αριστείας και τελειότητας. Η δουλειά μας βασίζεται στην ομαδική δουλειά, στη συνεχή επικοινωνία και την ενθάρρυνση. Ό,τι καλό έχει να μας δείξει ένα παιδί το ενδυναμώνουμε και το κάνουμε στοιχείο της δουλειάς μας και του ρεπερτορίου μας.

Όμως ανάγκη για παιχνίδι έχουν και οι μεγάλοι. Για αυτό το Φάλτσο καλεί τα “παιδιά” όλων των ηλικιών να έλθουν για να παίξυμε μαζί.

Στην τέχνη δεν υπαρχουν λάθη… μόνο ευκαιρίες.

Η Ομάδα

Οι πολύχρωμοι φίλοι και συνεργάτες του Φάλτσο(υ).

Καλούμαστε και Φαλτσαδόροι.

Αχιλλέας Διάκος

Αχιλλέας Διάκος

Βίβιαν Κραββαρίτη

Βίβιαν Κραββαρίτη

Δάφνη Καμμένου

Δάφνη Καμμένου

Δημήτρης Χρυσομάλλης

Δημήτρης Χρυσομάλλης

Ηλέκτρα Τσακαλία

Ηλέκτρα Τσακαλία

Ιωάννα Αγγελίδη

Ιωάννα Αγγελίδη

Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Μαριλένα Ρασιδάκη

Μαριλένα Ρασιδάκη